ryby, rybky…..pangasius

Nedávno koloval na FB článok/informácia o tom, aká je ryba pangasius škodlivá.

Samozrejme ma to zaujalo, keďže rybky máme doma radi, a snažíme sa ich aj častejšie jesť. A priznám sa, že dovtedy som pangasa aj z času na čas kúpila. Po prečítaní informácií o tom, koľko antibiotík, a chémie je v nich, som sa doslova zhrozila, a povedala som si, že ich teda už určite kupovať nebudem.

O pár dní, opäť na FB kolovala ďalšia informácia, že článok o škodlivosti pangasa je HOAX, a my sa ničoho nemusíme obávať. Že naše EU normy, by predsa nepustili na územie EU niečo tak nekvalitné.

Hoci som si o článku pomyslela svoje (aj bio-ryža z Pakistanu s pesticídmi sa dostala na pulty TESCO pred časom), trochu som si aj vydýchla. Tak to asi nemohlo byť až také zlé.

Avšak niekde vzadu v hlave mi zostal taky nejaký malý červíček pochybností, a pangasa som nejako nekupovala. Radšej som šupla do košíka slovenského pstruha, alebo lososa….aj napriek vyššej cene.

Moja intuícia ma však opäť nesklamala. Dnes som natrafila na tento veľmi zaujímavý blog a v rámci blogu aj dokument nemeckej televízie ARD. Veľmi zaujímavé info o pangasovi, určite si to pozrite:

http://janoch.borec.cz/clanky/pangas.html

Pangasia si už teda určite nekúpim, a doporučujem aj Vám ho nekupovať. Radšej si kúpte slovenského pstruha. Aj keď už neverím, že bude úplne bez nejakej chémie, určite tam toho nebude toľko ako v pangasovi.